Small Group

Algemeen

Alle Small Group lessen zijn met maximaal 8 personen, zodat intensieve aandacht op het individu gewaarborgd is. Wij geven Cross Workout – Senior Fitness 55+ en Yoga lessen. Alle lessen duren 60 min.

Cross Workout

Dit is een circuittrainingsvorm waarbij de aandacht gaat naar zowel kracht als uithoudingsvermogen. Verschillende oefeningen worden met een korte rust afgewisseld. Het hele lichaam wordt getraind. Resultaat…een toplijf in topconditie!

Op aanvraag (v.a. 2 personen 89,– per sessie + 7,50 voor elke extra deelnemer tot een max van 8 deelnemers totaal)


Senioren Fitness 55+

Binnen deze training wordt er in een gezellige ambiance gewerkt aan de volgende, vooral voor senioren belangrijke, onderdelen. Te weten, mobiliteit, balans, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen. Gericht op praktische zelfstandigheid. Denk aan traplopen, veilig tillen, hoge stoepranden, valpreventie, liggen en opstaan etc.. Kortom functioneel gerichte trainingen waardoor je mobiel, fit en onafhankelijk blijft. In een circuitvorm worden een aantal oefeningen afgewerkt. Daarnaast wordt het brein geprikkeld middels een raadsel, een geheugenspel, een mopje of praten we over actuele zaken. Een beetje a la Max dus!

Maandag- en donderdagochtend  van  11.00 tot 12.00 uur  99,– per maand (of privé op aanvraag zie pt tarieven)


Hatha Yoga

Ha-Tha staat voor verbinding tussen zon (actie) en de maan (verinnerlijking) en het doel is je lichaam en ademhaling te leren beheersen. Er wordt vooral gewerkt vanuit asana (lichamelijke oefeningen) en pranayama (beheersing van de ademhaling). In tegenstelling tot veel andere yogavormen geeft de docent geen ‘adjustments’ of aanpassingen aan de houdingen. De rol van de docent ligt meer in het geven van richting en energie, en de aanmoediging dingen te laten gebeuren en daar toeschouwer van te zijn.
De yogahoudingen worden bij deze yogastijl wat langer aangehouden dan bij de meeste ‘dynamische’ vormen, en het is dan ook een relatief ‘rustige’ stijl.

Zondagochtend 9.30 – 10.30 uur  49,– per maand (of privé op aanvraag zie pt tarieven)